Siirry pääsisältöön
Lapin Näkövammaisten logo.
Lapin Näkövammaisten logo.

Mistä apua?

Tällä sivulla

Mistä apua näön heikentyessä?

Näkövammaisyhdistysten lisäksi näköön liittyvissä asioissa voi olla yhteydessä esimerkiksi Näkövammaisten liittoon tai oman keskussairaalan kuntoutusohjaajiin. Mikäli et tiedä kenen puoleen kääntyä, voit ottaa yhteyttä yhdistyksen toimistolle. Ohjaamme oikealle taholle.

Oikeuksienvalvonnan asiantuntija

Näkövammaisten liiton palveluksessa oleva oikeuksienvalvonnan asiantuntija antaa henkilökohtaista neuvontaa sosiaaliturvasta, kuntoutuksesta ja näkövammaispalveluista. Hän ohjaa hakemusten laatimisessa, auttaa oikaisupyyntöjen, valitusten tai kanteluiden tekemisessä. Oikeuksienvalvonnan asiantuntija toimii sosiaalilainsäädännön asiantuntijana alueellaan. Palvelu on maksuton eikä edellytä jäsenyyttä näkövammaisyhdistyksessä.

Lapin alueella oikeuksienvalvonnan asiantuntijana toimii Sanna Piuva, puh. 0500 210 568, sähköposti sanna.piuva@nkl.fi. Hänen toimipisteensä sijaitsee yhdistyksen toimistolla.

Kuntoutusohjaajat

Keskussairaalan järjestämällä kuntoutusohjauksella tarkoitetaan kuntoutujan ja hänen lähiyhteisönsä tukemista ja ohjausta sekä kuntoutujan toimintamahdollisuuksiin liittyvistä palveluista tiedottamista. Kuntoutusohjaaja on perehtynyt kohderyhmänsä erityistarpeisiin huomioiden asiakkaan kokonaistilanteen. Yhteyttä kuntoutusohjaajaan voi ottaa asiakas, omainen sekä yhteistyötahot. Kuntoutusohjaus on asiakkaalle maksutonta.

Lapin alueella toimii kolme kuntoutusohjaajaa:

Näkövammaisten lasten kuntoutusohjaaja
Sanna-Maija Pohjanvesi
p. 0400 394 530
sanna-maija.pohjanvesi@lshp.fi

Näkövammaisten aikuisten kuntoutusohjaaja / liikkumistaidonohjaaja

Länsi-Pohjan sairaanhoitopiiri:
Päivi Mäki-Jokela
p. 040 573 4655
paivi.maki-jokela@mehilainen.fi

Lapin sairaanhoitopiiri:
Silmätautien poliklinikka- Ulkoinen linkki
PL 8041, 96101 Rovaniemi