Siirry pääsisältöön
Lapin Näkövammaisten logo.
Lapin Näkövammaisten logo.

Ää­ni­leh­det

Näkövamma ei ole este lukunautinnolle.

Tällä sivulla

Mikä on äänilehti?

Käytännössä äänilehti on ääneen luettu lehti.

Alueen näkövammaisten tiedonsaannin turvaamiseksi yhdistys tuottaa äänitemuotoon Lapissa ilmestyviä sanoma- ja paikallislehtiä sekä seurakuntalehtiä. Äänilehti on tarkoitettu näkövammaisille ja muille lukuesteisille, joille paperisen lehden lukeminen tuottaa hankaluuksia.

Äänilehtiä kuunnellaan Daisy-soittimella, voit kuunnella äänijulkaisuja laitteen kaiuttimella tai omilla kuulokkeilla. Soittimissa on selkeät näppäimet ja se muistaa kohdan, johon olet kuuntelussa jäänyt. Voit myös jättää kirjanmerkin mielenkiintoisiin kohtiin palataksesi niihin. Daisy-soittimilla voi kuunnella äänijulkaisuja joko CD-levyltä, lataamalla niitä verkosta tietokoneella muistikortille tai liittymällä Luetus®-kuuntelun- Ulkoinen linkki
asiakkaaksi, jolloin lehdet kuunnellaan Daisy-soittimella internetyhteyden kautta. Jos taloudessa ei ole Internet-yhteyttä, näkövammainen henkilö voi saada käyttöönsä maksuttoman Kuuntelukaista-yhteyden.

Ohje laitteen tilaamiseksi- Ulkoinen linkki

Voit myös kuunnella äänilehtiä omalla cd-soittimella (laitteen on tuettava mp3 tiedostomuotoa) tai tietokoneen kautta. Pyydettäessä yhdistys kouluttaa äänilehtien uudet tilaajat äänilehtien käyttöön.

Yhdistys tuottaa viikoittain maakuntalehtikoosteita, joihin sisältyy paikallislehtien uutisia. Koosteet lähetetään tilaajille niin, että lehtien uutiset ovat mahdollisimman tuoreita. Aikataulusyistä kaikkien lehtien kaikkia uutisia ei valitettavasti aina ehditä lukemaan.

Äänilehtien tilaus ja lisätiedot

Lisätiedot ja tilaukset: puhelimitse 0400–146 641, sähköpostitse toimisto@lapinnakovammaiset.fi.

Maakuntalehtikooste 1

Maakuntalehtikooste 1 sisältää samalla levyllä seuraavat paikallislehdet:

Inarilainen
Koti-Lappi
Sompio
Uusi Rovaniemi
(Lappilainen)

Kooste postitetaan torstaisin.

Maakuntalehtikooste 2

Maakuntalehtikooste 2 sisältää samalla levyllä seuraavat paikallislehdet:

Kuriiri
Lounais-Lappi
Meän Tornionlaakso
Tervola
Kittilä
Luoteis-Lappi
Enontekiön Sanomat

Kooste postitetaan torstaisin.

Ääniseita

Sisältää yhdistyksen tiedotteita, näkövammaisuuteen liittyviä artikkeleita ja yhdistyksen jäsenten tuottamia juttusarjoja.

Verkkoseita

Maksuton, viikoittainen sähköpostitiedote. 

Äänipääsky

Ilmestymisalueena Rovaniemen seurakunta. Näkövammaiselle tilaajalle maksuton.

Näkövammaisten Airut

Näkövammaisten liiton lehti joka on saatavilla mustavalkoisena paperilehtenä, äänijulkaisuna ja pistekirjoituksella. Luettavissa myös tästä linkistä- Ulkoinen linkki. Näkövammaiselle tilaajalle maksuton.

Näkövammaisten liiton äänilehdet

Muita Näkövammaisten liiton tuottamia äänilehtiä voi selata Julkaisuhaun kautta- Ulkoinen linkki. Kysy näiden lehtien tilaamisesta toimistolta.