Siirry pääsisältöön
Lapin Näkövammaisten logo.
Lapin Näkövammaisten logo.

Ko­ke­mus­toi­mi­jat

Kokemuksellista tietoa näkövammaisuudesta.

Tällä sivulla

Kokemustoimijat tarjoavat kokemuksellista tietoa näkövammaisuudesta ja sen vaikutuksesta elämään. Yhdistyksen kautta voi myös ottaa yhteyttä kokemuskouluttajiin. Sivun alareunassa on linkki kokemustoimijoiden ja -asiantuntijoiden yhteystietoihin.

Kokemustoimijat

Kokemustoimijat ovat näkövammaisia henkilöitä tai heidän läheisiään, joilla on omakohtaista kokemusta sairastumisesta tai vammautumisesta ja jotka ovat saaneet tehtävään koulutuksen.

Kokemustoimija kertoo kokemuksistaan esimerkiksi sosiaali- ja terveysalan ja palvelualojen, kuten bussi- ja taksinkuljettajien, koulutuksissa. Kokemustoimija voi myös toimia vertaiskouluttajana kuntoutuksessa, vierailla yrityksissä sekä osallistua tapahtumiin ja messuille yhdistyksen edustajana.

Jokaisella kokemustoimijalla on oma tarinansa kerrottavanaan. Yhtä kokemustoimijan prototyyppiä ei ole, vaan tehtävissä toimii hyvinkin erilaisia ihmisiä. Kokemustoimijan omakohtainen tarina tarjoaa mahdollisuuden oppia näkövammaiselta, mitä on elää sairauden tai vamman kanssa, ja heidän läheisiltään, mitä vaikea sairaus tai vamma tuo läheisen ihmisen elämään.

Kokemusasiantuntijat

Kokemusasiantuntijat ovat vertaistukeen koulutettuja näkövammaisia henkilöitä, joihin voit ottaa yhteyttä kun kaipaat kokemuksellista tietoa näkövammaisuudesta ja sen vaikutuksesta elämään. Kokemusasiantuntijat toimivat tehtävissään vapaaehtoisina.