AjankohtaistaYhdistys tiedottaa tapahtumistaan pääsääntöisesti kolmella tavalla:
- viikoittain julkaistavissa äänilehdissä
- kuukausittain lähetettävässä jäsenasiaa sisältävässä äänilehti Ääniseidassa
- viikoittain sähköpostitse lähetettävässä Verkkoseidassa. Verkkoseita on luettavissa myös alla.

Sivun lopussa on osio tulevia tapahtumia, josta ilmenee lähikuukausien näkövammaisuuteen liittyviä tapahtumia. Näistä kaikki eivät ole yhdistyksen järjestämiä.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

VERKKOSEITA VIIKKO 6 / 5.2.2018

Verkkoseita on Lapin Näkövammaiset ry:n sähköpostina lähettämä kooste ajankohtaisista asioista ja tiedotteista. Verkkoseita ilmestyy viikoittain, pääsääntöisesti maanantaisin tai tiistaisin. Palvelumuoto on maksuton. Veikkaus tukee toimintaamme.
Uusin Verkkoseita on luettavissa Internetissä osoitteessa: http://www.lapinnakovammaiset.fi/verkkoseita

Palautetta ja ilmoituksia voi lähettää puhelimitse 0400 146 641 tai sähköpostitse osoitteella toimisto@lapinnakovammaiset.fi. Verkkoseidan toimitus pidättää itselleen oikeuden muokata ja valita julkaistavat tapahtumat/ilmoitukset.


VERKKOSEIDAN SISÄLTÖ:


1.    TOIMINTAA KUNNITTAIN

2.    DONNA

3.    LUMITAPAHTUMAT 2018

4.    VAMMAISURHEILUN JA -LIIKUNNAN TULEVAISUUSILTA

5.    TIETOTEKNIIKKAPALVELU TIEDOTTAA


1.    TOIMINTAA KUNNITTAIN

Kerhonvetäjien yhteystiedot löytyvät osoitteessa http://lapinnakovammaiset.fi/yhteystiedot/kerhot tai soittamalla toimistolle 0400 146 641.
ROVANIEMI

Ti 20.2. kokoontuu Mikrokerho Palvelukeskuksessa
alk. klo 14.

Tervetuloa mukhan! Pohdimme yhdessä ajankohtaisia tietoteknisiä asioita, ottaakee laitteenne mukaan niin ratkaistaan samalla mahdollisia pulmia!

ROVANIEMEN NÄKÖVAMMAISTEN TEATTERI-ILTA ke 21.02. klo 19.00 Musikaali Myrskyluodon Maija. Koskettava kertomus Maijan vaiheista elämässä musikaalin keinoin.
Olemme varanneet 30 lippua. Omavastuu 20 € henkilö, johon sisältyy lippu ja väliaikakahvit.
Ilm. 07.02. mennessä Anjalle puh 0400-954251 tai sähköposti anja.maunula@pp.inet.fi
TERVETULOA MUKAAN

TIETOVISAILIJAT ovat koolla 22.2. klo 15 alkaen palvelukeskuksessa, tervetuloa tutut ja tutummatkin!
t. Rainer

OMPELUSEURAT KOTITIEN ÄMMILÄSSÄ

Kokkoonnuthaan vanahan tavan mukhaan minun mökhiin os. Kotitie 1 to 22.2. kello 12. Sillon voi ittekukin tehä omia käsitöitä ja porissa mukavia. Päiväkahavitki on tarjolla. Ilimota tulostasi tiistaihin 20.2. mennessä.
SYÄMELLISESTI TERVETULOA! Terkkusin, Väyrysen Leena puh. 040-5177231. ILOA ELÄMÄÄN VERTAISTUEN JA KÄSITÖITTEN PARISSA

Rovaniemen Näkövammaisten kerho ke 28.02. klo 13.00 Lapin Näkövammaisten palvelukeskuksessa. Vietämme kerhoa kulttuurin merkeissä Kalevalan päivänä, Neuvokkaasta ohjelmaa. Tervetuloa mukaan.

Rovaniemen kaupungin allasjumppa- ja ratavuorot
Rovaniemen kaupungin tukemat ohjattu allasjumppa ja ratavuoro järjestetään uimahalli Vesihiidessä kevätkaudella seuraavasti:
Ohjattu allasjumppa tiistaisin 6.2.-24.4. klo 15-16, yhteensä 12 kertaa. Osallistujien omavastuu 20 € / kausi. Avustajilta ei peritä omavastuuta. Ohjaajana Kaisa Kangas.
Ratavuoro perjantaisin 9.2. - 27.4. klo 15-16, yhteensä 12 kertaa. Osallistujien omavastuu 2 € / kerta.
Lisätietoa saat toimistolta.

Rovaniemen kaupungin liikuntavuorot 2018


Keilaus
Maanantaisin klo 14 - 15 Santasportin keilahalli, Hiihtomajantie 2.
Kevätkausi 8.1. - 11.5. (ei vko 10) Omavastuu 5 €. Vuoro omatoiminen.

Istumalentopallo
Torstaisin klo 17.30 - 18.30 Alakorkalon koulun liikuntasali, Niskanperänkuja 18.  Toiminta jatkuu 24.5. asti.
Sunnuntaisin klo 17 - 19 Ounasvaaran koulun iso sali, Ounasvaarantie. Toiminta alkaa 10.9.2017 ja jatkuen toukokuu 2018 asti. Yhdyshenkilö Leena Rusanen puh. 041 - 4337452.
Terveisin, Katriina


SODANKYLÄ

Ma 19.2. kokoontuu Mikrokerho Sodankylässä srk-kodilla näkövammaisten kerhon yhteydessä alkaen klo 12->. Tervetuloa mukhan!
Pohdimme yhdessä ajankohtaisia tietoteknisiä asioita, ottaakee laitteenne mukaan niin ratkaistaan samalla mahdollisia pulmia!


KEMIJÄRVI

Lapin Näkövammaiset ry järjestää näkövammaisille tarkoitettujen tietoteknisten apuvälineiden esittelytilaisuuden Kemijärven seurakuntakodilla (Esaiaksenkatu 2) ma 26.2. kello 10 -15.
Päivän aikana kahavittelemma ja ruokailemma, joten muistathan mainita ilmoittautumisen yhteydessä mahdollisen erityisruokavaliosi. Tapahtuman omavastuu on 10 euroa sisältäen mahdolliset matkakulut, kahvit sekä ruokailun. Päivä on tarkoitettu kaikille Koillis-Lapin (Kemijärvi, Pelkosenniemi, Salla, Savukoski) alueen näkövammaisille.
Tervetuloa kaikki joukolla mukaan, tehdään tapahtumasta yhdessä lämmin ja aurinkoinen kevään kunniaksi! Puh. 044 3222 588


KITTILÄ

Ti 13.2. kokoontuu Mikrokerho Kittilässä srk-kodilla näkövammaisten kerhon yhteydessä alkaen klo 12->!
Tervetuloa mukhan! Pohdimme yhdessä ajankohtaisia tietoteknisiä asioita, ottaakee laitteenne mukaan niin ratkaistaan samalla mahdollisia pulmia!


RANUA

Ranuan näkövammaisten kerho Puuhapirtillä ti 20. 2. klo 12-14. Vuosikokous.


POSIO


Lapin Näkövammaiset ry järjestää KÄSITYÖPÄIVÄN Posion seurakuntatalolla os. Sysitie 7 ma 26.2. kello 10-15.
Ohjaajina ovat Anne Hirvasniemi-Jääskeläinen ja Leena Väyrynen. Silloin on mahollisuus tehä patasuteja ja neulahuovutusta, niihin löytyy materiaaleja paikan päältä. Rannikkeita ja kännykkäkukkaroita erilaisilla malleilla on myös mahollista tehä, niihin tullee olla omat langat ja sukkapuikot mukana. Joku muu oma käsityö voi olla myös tekkeillä.         
  
Päivän mittaan lounastamme ja kahvistelemme, joten ilimota tulostasi kerhonvetäjä Irma Luokkaselle puh. 040-5051626 viimeistään 19.2. Muista mainita mahollinen erityisruokavaliosi. Päivän omavastuuhinta on 10 euroa sisältäen matkakulut, lounaan ja päiväkahvit.
SYÄMELLISESTI TERVETULOA! ILOA ELÄMÄÄN VERTAISTUEN JA KÄSITÖITTEN PARISSA


KEMI

Kuvataidekurssi Kemissä 17.2.
Yhdistys järjestää näkövammaisten kuvataidekurssin Kemin Annantuvalla la 17.2. klo 10-15. Kurssilla tehdään näkövammaisille soveltuvin menetelmin muun muassa keramiikkatöitä ja maalausta. Kurssi sisältää kahvit ja lounaan.
Ilmoittaudu 2.2. mennessä Pirjo Heikinjuntille puh. puh. 040 – 517 0803 tai Juho Hiltuselle puh. 040 742 6970. Ilmoittautuminen on tärkeää materiaalihankintojen vuoksi.
Kurssi on maksuton, mutta kurssimateriaaleista peritään omakustannushinta, joka on arviolta 10 € per henkilö. Lisäksi ruokailuista peritään 10 € omavastuu.
Kurssin opettajana toimii irakilainen kuvataideopettaja Saba Majid. Opettajalla on kokemusta näkövammaisten ohjaamisesta. Englanninkielinen opetus tulkataan suomeksi.

KUUKAUDEN KERHO kokoontuu  ma 19.2.  klo 14 Annantuvalla. Vieraana Inkeri Lamminen ja orkesteri. Tervetuloa mukaan. Lisätietoja Pirjo heikinjuntti puh. 040 5170803


TORNIO

Kevätkauden kerhotapaamiset ovat aina kuukauden toisena tiistaina Meäntalolla Vapaudenkatu 19. Seuraava kerho 13.2. klo 15-17. Vesijumppa on torstaisin klo 13.25 Saarenvireessä osoitteessa Pitkäkatu 7. Tervetuloa toimintaan mukaan mukavaan porukkaan.


YLITORNIO

Ylitornion näkövammaisten kerhotapaaminen ma 12.2. kello 12.00. Paikkana Ylitornion seurakuntatalo, Alkkulanraitti 5. Mukana seurakunnan diakoni Ritva Eronen ja Länsi-Pohjan keskussairaalan kuntoutusohjaaja Annette Hietala kertomassa kuulumiset sairaalan kuntoutuspuolelta.


2.    DONNA

Televisiosarja Donnan kuvailutulkatut jaksot löytyvät Yle Areenasta 19.2. alkavalla viikolla.
Lyhyt esittely: "Donnan (Alina Tomnikov) avomies, itsekeskeinen fagotisti André (Eero Ritala) jättää hänet yllättäen kahdeksan yhteisen vuoden jälkeen. Donna päättää nitistää surunsa ja löytää itselleen unelmiensa prinssin. Tavallista vaikeamman tehtävästä tekee se, että Donna on sokea." Linkkivinkki julkaistaan myöhemmin.
  
Donnan esittäjä Alina Tomnikov on Riikka Hännisen haastateltavana Iiris-keskuksessa Kulttuuripalvelun vuosikokouksen jälkeen la 17.3. klo 16.30 Braille-salissa esitetään ensin Donna-sarjan kuvailutulkattu jakso ja sitten Riikka Hänninen haastattelee pääosan esittäjää Alina Tomnikovia. Aikaa on varattu myös yleisökysymyksille. Linkkivinkki julkaistaan myöhemmin.


3.    LUMITAPAHTUMAT 2018


Lumitapahtumat ovat koko perheen sovellettuja liikuntatapahtumia, joissa perheet voivat lasketella ja lumilautailla sekä kokeilla tapahtumapaikalla muita talvilajeja ja tavata muita perheitä. Lumitapahtumat ovat matalan kynnyksen kokeilutapahtumia, joissa vammaisilla ja erityistä tukea tarvitsevilla on mahdollisuus osallistua kelkka-, pystylaskettelun tai lumilautailun opetukseen yhdessä oman avustajan kanssa.
Ilmoittaudu tapahtumiin mukaan osoitteessa https://www.webropolsurveys.com/S/15A8F2FCE0C9465D.par

Etukäteen ilmoittautuneilla laskijoilla on mahdollisuus osallistua opetukseen. Paikkoja on rajoitetusti ja opetuksen hinta on 20 euroa / laskija sisältäen välineet. Osallistuminen ei sisällä vakuutusta.

Lumitapahtumat 2018

La 24.3. Sport Resort Ylläs, Kolari
Laskettelu- ja lumilautailutapahtuma
Yhteyshenkilö: jarno.saapunki@vammaisurheilu.fi
Tapahtumissa saa myös opastusta siihen, kuinka rinteessä voi laskea erityistä tukea tarvitsevan laskijan kanssa. Näin lumilajeista voi löytyä perheelle yhteinen harrastus! Laskettelun opetuksesta vastaavat soveltavan alppihiihdon ohjaajat ja opetuksessa hyödynnetään soveltavan alppihiihdon ja lumilautailun välineistöä.
Tapahtumissa haastamme myös kaikki tekemään lumiukkoja yhdessä 80-vuotiaan Suomen Ladun kanssa.
Lumitapahtumat järjestetään yhteistyössä Suomen Vammaisurheilu ja -liikunta VAU:n, Malikkeen, SOLIA:n, Suomen Hiihdonopettajat ry:n, laskettelukeskusten sekä paikallisten toimijoiden kesken.
Lisätiedot Lumitapahtumista: VAU, lasten ja nuorten liikunnan suunnittelija Nina Peltonen, puh. 050 400 1532, nina.peltonen@vammaisurheilu.fi


4.    VAMMAISURHEILUN JA -LIIKUNNAN TULEVAISUUSILTA


Vammaisurheilun ja -liikunnan tulevaisuusilta järjestetään Rovaniemellä, Lapin Urheiluopistolla (Hiihtomajantie 2) ke 21.2.

Tapahtuman tavoitteena on kuulla liikkujien sekä yhdistysten ja seurojen toiveita VAU:n suuntaan. Taustalla on jäsenkysely, jossa VAU:lta toivottiin entistä enemmän tukea liikkujan ja urheilijan polun varrella.
Keskusteluillassa pohditaan, mitä VAU:n tulee tulevaisuudessa tehdä, jotta yhä useammalla on mahdollisuus tulla mukaan liikunnan ja urheilun polulle.
Tule mukaan kertomaan mielipiteesi ja vaikuttamaan VAU:n tulevaisuuden toimintaan.

TAPAHTUMAN AIKATAULU
. 17.00 Tervetuloa, tilaisuuden avaus
. 17.15-17.45 Elinvoimainen vammaisurheilu ja -liikunta vuonna 2024
o Millainen on vammaisurheilun ja -liikunnan polku?
o Millaisia palveluja polun varrelle tarvitaan?
. 17.45-18.30 Keskustelu, osallistujien toiveet ja palaute
. 18.30 Tapahtuman päätös

Ilmoittaudu mukaan tapahtumaan tästä: https://www.webropolsurveys.com/S/420D4DA4C61A832A.par
Lisätiedot kiertueesta Riikka Juntuselta, riikka.juntunen@vammaisurheilu.fi, puh. 0400 340 091.

5.    TIETOTEKNIIKKAPALVELU TIEDOTTAA

Linkeissä on tietoa tulevista tapahtumista:

ICT-kurssit: http://www.lapinnakovammaiset.fi/tietotekniikkapalvelu/ict-pienryhmaohjaus

MIKROKERHOT:
http://www.lapinnakovammaiset.fi/tietotekniikkapalvelu/matalan-kynnyksen-vertaistukitoiminta-mikrokerhot

Tulevia tapahtumia ja tärkeitä päivämääriä

Helmikuu 2018
.2. World Radio Day

Maaliskuu 2018
12.3. Maailman glaukoomapäivä

Huhtikuu 2018
25.4. Kansainvälinen opaskoirapäivä

Toukokuu 2018
18.5. Saavutettavuuspäivä

Kesäkuu 2018
9.6. Opaskoirakoulun avoimet ovet ja opastuskoetapahtuma
15.–17.6. Kesäpäivät Kuopiossa
27.6. Kansainvälinen kuurosokeuspäivä

Heinäkuu 2018

Elokuu 2018

Syyskuu 2018
ICT-päivät
28.9. Kansainvälinen informaation saavutettavuuden päivä

Lokakuu 2018
12.10. Maailman näköpäivä
15.10. Valkoisen kepin päivä

Marraskuu 2018
11.–18.11. Sokeain viikko

Joulukuu 2018
3.12. Kansainvälinen vammaisten päivä
13.12. Lucian päivä