Ajan­koh­tais­taYhdistys tiedottaa tapahtumistaan pääsääntöisesti kolmella tavalla:
- viikoittain julkaistavissa äänilehdissä
- kuukausittain lähetettävässä jäsenasiaa sisältävässä äänilehti Ääniseidassa
- viikoittain sähköpostitse lähetettävässä Verkkoseidassa. Verkkoseita on luettavissa myös alla.

Sivun lopussa on osio tulevia tapahtumia, josta ilmenee lähikuukausien näkövammaisuuteen liittyviä tapahtumia. Näistä kaikki eivät ole yhdistyksen järjestämiä.

 

 

 

 

 

 

VERKKOSEITA VIIKKO 12 / 18.3.2019

Verkkoseita on Lapin Näkövammaiset ry:n sähköpostina lähettämä kooste ajankohtaisista asioista ja tiedotteista. Verkkoseita ilmestyy viikoittain, pääsääntöisesti maanantaisin tai tiistaisin. Palvelumuoto on maksuton. Veikkaus tukee toimintaamme.
Uusin Verkkoseita on luettavissa Internetissä osoitteessa: http://www.lapinnakovammaiset.fi/verkkoseita

Palautetta ja ilmoituksia voi lähettää puhelimitse 0400 146 641 tai sähköpostitse osoitteella toimisto@lapinnakovammaiset.fi. Verkkoseidan toimitus pidättää itselleen oikeuden muokata ja valita julkaistavat tapahtumat/ilmoitukset.

VERKKOSEITA VIIKKO 12 / 18.3.2019

Verkkoseita on Lapin Näkövammaiset ry:n sähköpostina lähettämä kooste ajankohtaisista asioista ja tiedotteista. Verkkoseita ilmestyy viikoittain, pääsääntöisesti maanantaisin tai tiistaisin. Palvelumuoto on maksuton. Veikkaus tukee toimintaamme.

Uusin Verkkoseita on luettavissa Internetissä osoitteessa: http://www.lapinnakovammaiset.fi/verkkoseita

Palautetta ja ilmoituksia voi lähettää puhelimitse 0400 146 641 tai sähköpostitse osoitteella toimisto@lapinnakovammaiset.fi. Verk­koseidan toimitus pidättää itselleen oikeuden muokata ja valita jul­kaistavat tapahtumat/ilmoitukset.


VERKKOSEIDAN SISÄLTÖ:
 

1. TOIMINTAA KUNNITTAIN

2. KUN NÄKÖ JA KUULO HEIKKENEVÄT

3. KEVÄTKOKOUSKUTSU 2019

4. Yksilöllisiä kuntoutusjaksoja IIRIKSESSÄ

5. LIIKUNTATAPAHTUMA OULAKA KAJAANISSA 24.-26.5.

6. NEULE- JA KORITYÖKURSSI SALLASSA 29.7. - 3.8.

7. TARINAPAJA

8. TIETOTEKNIIKKAPALVELU TIEDOTTAA

9. EDUSKUNTAVAALIEHDOKKAAT 2019


 

1. TOIMINTAA KUNNITTAIN
 

Kerhonvetäjien yhteystiedot löytyvät osoitteessa http://lapinnakovammaiset.fi/yhteystiedot/kerhot tai soittamalla toimistolle 0400 146 641.
 

ROVANIEMI


ROVANIEMEN KAUPUNGIN ALLASJUMPPA- JA RATAVUOROT KEVÄÄLLÄ 2019

Rovaniemen kaupungin tukemat ohjattu allasjumppa ja omatoiminen ratavuoro järjestetään uimahalli Vesihiidessä seuraavasti:

Ohjattu Allasjumppa tiistaisin 5.2.-7.5. klo 15-16. Osallistujien omavastuu 20 € / kausi. Avustajilta ei peritä omavastuuta. Ohjaajina vuorottelevat Tommi ja Kaisa Kangas.

Ratavuoro perjantaisin 8.2. - 10.5. klo 15-16. Osallistujien omavastuu 2 € / kerta. Allasjumppa maksetaan ohjaajalta saatavalla laskulla. Ratavuoro laskutetaan kauden jälkeen. Lisätietoa toimistolta.


ROVANIEMEN KAUPUNGIN JÄRJESTÄMÄT YHTEISET ERITYISLIIKUNNAN LIIKUNTAVUOROT KEVÄÄLLÄ 2019.


Keilaus

Maanantaisin klo 14 - 15 Santasportin keilahalli, Hiihtomajantie 2.

Kevätkausi 7.1. - 29.4. Omavastuu 5 €. Vuoro on omatoiminen.

Istumalentopallo

Sunnuntaisin klo 17 - 19 Ounasvaaran koulun iso sali, Ounasvaarantie. Toiminta jatkuu toukokuuhun 2019 asti. Yhdyshenkilö Leena Rusanen puh. 041 - 4337458.

Terveisin, Katriina Merkkiniemi
Rovaniemen kaupunki

 

Rovaniemen näkövammaisten ulkoilupäivä 20.3. klo 12 Salmijärven laavulla. Kerho tarjoaa makkarat ja kahvin. Raineri tulee keittämään nokipannukahvit.

Laavu on n. 2 km kirkon kohdalta ja käännytään Kolpeneentielle, josta n. 300 metrin päässä laavu oikealla puolen Kolpeneen tiestä.

TERVETULOA MUKAAN / Marketta ja Anja

 

OMPELUSEURAT KOTITIEN ÄMMILÄSSÄ 21.3.

Kokkoonnuthaan minun mökhiin os. Kotitie 1 to 21.3. klo 13 päiväkahavin aikhaan.

Tänne voi tulla käsityön kans tai iliman, runon kans tai iliman... Porinaringissä on tarjolla vertaistukea roppakaupalla.

SYÄMELLISESTI TERVETULOA! Toivotellen, Leena ja Dora 
 

ROVANIEMEN MIKROKERHO KOKOONTUU PALVELUKESKUKSESSA MA 25.3. KLO 14

Esillä on uusia Daisy-kuuntelulaitteita ja uusia puhelimia. Suunnitellaan yhdessä tulevan kevätkauden ohjelmata. Yritämme yhdessä löytää ratkaisuja bittimuailman pyörteisiin.
Kokeilemme mm. iOS-luetusta THP:n lehtien hakuun ja lukuun sekä Pratsam Reader-ohjelmaa Celian äänikirjahaussa mobiililaitteissa.
Tervetuloa! T. Jouko

Rovaniemen näkövammaiset menevät Rovaniemen teatteriin 01.04. klo 13 katsomaan ja kuuntelemaan musiikkinäytelmää HOVINPOHJA, näytelmä tarjoaa elävää musiikkia ja rakkautta Suomi-filmin tyyliin.

Lipusta ja väliaikakahvista peritään 10 e hlö. Ilmoittautumiset 23.03. mennessä Anjalle puh 0400-954251 tai anja.maunula@pp.inet.fi
 

TIETOVISAILIJAT


Tietovisailijat ovat koolla palvelukeskuksessa ke 27.3. klo 15-17. Tervetuloa visailemaan koko porukalla!
 

POSIO

Posion kerho kokoontuu 9.4. klo 11-13 Posion Seurakuntakodilla.

Vieraana Coronarian yksikönjohtaja Janne Lehtimäki. Tervetuloa!

 

INARI/UTSJOKI

Inari-Utsjoen näkövammaisten tapaaminen keskiviikkona 27.3.2019 kello 13.00 Inarin seurakunnan kokoushuoneessa Sairaalantie 5 Ivalo. Tervetuloa!
 

KEMI

Ma 18.3. klo 13 kuukauden kerho Annantuvalla, mukana NKL:n oikeuksienvalvonnan asiantuntija Sanna Piuva.

Hox! NKL:n oikeuksienvalvonnan asiantuntija Sanna Piuva on paikalla ma 18.3. klo 9 -13 Annantuvalla, jos sinulla on asioita, joihin tarvitset neuvoa tai apua, kannattaa mennä Annantuvalle Sannan juttusille. Aikaa ei tarvitse etukäteen sopia, mutta jos asiasi vaatii dokumentteja, niin ota mukaan tarvittavat paperit mukaasi.

Kemin Seudun Näkövammaiset ry:n kevätkokous Annantuvalla ma 1.4. klo 13 arpajaiset ja kahvitarjoilu, tervetuloa. Esillä sääntöjen määräämät asiat! t. Hallitus


TORNIO

Tarvitsetko neuvontaa tai ohjausta sosiaali - ja terveysturvasta, kuntoutuksesta tai näkövammaispalveluista?

Tiistaina 9.4. alkaen kello 12 Meän Talolla päivystää Näkövammaisten liiton aluetyöntekijä Sanna Piuva.

Ota mukaasi asiaasi liittyvät tarvittavat asiakirjat. Sanna tulee Tornioon jo maanantaina 8.4. Jos haluat varata maanantaille tai tiistai aamupäivälle kotikäynnin, ota yhteyttä Sannaan p. 0500 210 568

Kerho kokoontuu joka kuukauden toinen tiistai Meäntalolla Vapaudenkatu 19 klo 15-17. Vesijumppa torstaisin Saarenvireessä, Pitkäkatu 7 klo 13.15. Tule ajoissa, että ehdit valmistautua.
 

YLITORNIO

Ylitornion näkövammaisten kerho Ylitornion seurakuntakodilla ma 18.3. klo 13. Mukana diakoni Ritva Eronen.

Tervetuloa! T. Juhani
 

2. KUN NÄKÖ JA KUULO HEIKKENEVÄT

Näön ja kuuloasioiden tilaisuus Sodankylän seurakuntatalolla 3.4. klo 11:30-15:00.

Tapahtuma on suunnattu heille, jotka ovat vasta vammautuneet tai kaipaavat tietoa kuinka toimia kuulon ja näön heikentyessä.

Tapahtuman toteuttavat Kuuloliitto ja Näkövammaisten liitto ry yhteistyössä Sodankylän seurakunnan kanssa.

Kerromme tilaisuudessa:

- miten ja millaisia näkemisen ja kuulemisen ongelmia ikääntymisen myötä voi ilmaantua

- missä vaiheessa kannattaa hakea apua

- mistä saa apua ja tukea

Tapahtuma on avoin kaikille, joilla on näkemisen tai kuulemisen kanssa ongelmia. Lämpimästi tervetuloa!

Yst. terveisin: Sanna Piuva
Oikeuksienvalvonnan asiantuntija
Näkövammaisten liitto ry
p. 0500 210 568
sanna.piuva@nkl.fi
 

3. KEVÄTKOKOUSKUTSU 2019

Tervetuloa kevätkokouspäiväämme lauantaina 13.4.2019. Yhdistyksen sääntömääräinen kevätkokous järjestetään Rovaniemellä Ravintola Turkoosissa osoitteessa Postitie 1, 96100 ROVANIEMI.

Kaikille yhdistyksen varsinaisille jäsenille 26.3.2019 postitettava jäsenlehti Ääniseita sisältää kokousmateriaalin kokonaisuudessaan Daisy-äänitemuodossa. Yhdistyksen kannatusjäsenille lähetetään postitse mustavalkoinen kokouskutsu ja asialista. Kokousmateriaalin voi halutessaan tilata myös yhdistyksen toimistolta.

KEVÄTKOKOUSPÄIVÄN OHJELMA

Klo 11.30   Saapuminen, ilmoittautuminen ja lounas

Klo 13.00  Sääntömääräinen kevätkokous, kokousarpajaiset

Klo 14.30 – 15.30 Ohjelmaosio

Kevyttä tasapainoliikuntaa, Raisa Kuusela

Lauluesitys, lauluyhtye Belcanto

Tietoisku, Sanna Piuva, Näkövammaisten liitto

Klo 15.30                            Iltapäiväkahvit

Klo 16.00                            Kokouspäivän päätös ja kotimatkalle lähtö

ILMOITTAUTUMINEN JA KULJETUSJÄRJESTELYT

Ilmoittautumiset torstaihin 4.4. mennessä toimistolle puh. 0400 146 641. Mainitkaa ilmoittautuessa erityisruokavalioistanne sekä muista toivomuksistanne kokouspäivän järjestelyjen suhteen. Mainitkaa myös, mikäli ette ruokaile kokouspaikalla. Ruokailumahdollisuus voidaan taata vain etukäteen ilmoittautuneille.

Kuljetusasioissa ottakaa ensisijaisesti yhteyttä oman kuntanne kerhonvetäjään tai yhteyshenkilöön, jonka yhteystiedot saatte tarvittaessa yhdistyksen toimistolta. Yhdistys järjestää maksuttoman yhteiskuljetuksen reitille Tornio - Kemi – Rovaniemi. Osallistujia otetaan kyytiin myös matkan varrelta. Alustava aikataulu on:

Klo 9.30 Lähtö Tornion linja-autoasemalta

Klo 10.00              Kemin linja-autoasema

Klo 10.15 Tupasvilla

Klo 11.30              Rovaniemi

Paluu samaa reittiä klo 16.00 alkaen.

Muille kuin yhteiskuljetukseen osallistuville yhdistys korvaa näkövammaisten osallistujien matkakulut halvinta matkustustapaa käyttäen kuitteja vastaan. Mikäli yhteiskuljetusta, vaikeavammaisen kuljetuspalvelua tai julkisia kulkuneuvoja ei ole mahdollista käyttää, korvataan kilometrikorvauksena 50% verohallinnon ohjeesta. Muilla osallistujilla on mahdollisuus oppaana toimiessaan käyttää yhteiskuljetusta. Muussa tapauksessa he vastaavat matkakustannuksistaan itse. Olkaa tarvittaessa yhteydessä kotikuntanne vammaispalvelun sosiaalityöntekijään kuljetuspalvelun järjestämiseksi.

Yhdistys kattaa tarvittaessa Enontekiön, Utsjoen ja Inarin kuntien näkövammaisten majoituksen kokousta edeltävänä iltana. Kysy lisätietoja toimistolta.

Kokouspäivän omavastuu on 25 € / osallistuja. Omavastuu kattaa kokouspäivän ruokailun, ohjelman ja matkat. Pelkkään kokoukseen osallistuminen on maksutonta. Omavastuu peritään käteisellä kokouspaikalla. Omavastuun voi maksaa myös etukäteen 4.4. mennessä yhdistyksen tilille FI53 5640 0220 2402 66 viitenumerolla 2150.

Olette sydämellisesti tervetullut yhdistyksemme kokouspäivään!

LAPIN NÄKÖVAMMAISET RY:N HALLITUS

 

4. Yksilöllisiä kuntoutusjaksoja IIRIKSESSÄ
 

6.5.–10.5. jatkojaksot 29.7.–2.8. ja 4.–8.11.

Ikäihmiset. Kuntoutuksessa keskitytään näköongelman/-vamman tuomaan toiminnalliseen

haittaan, muiden aistien harjaannuttamiseen, jäljellä olevaan näkökykyyn, turvalliseen

liikkumiseen ja apuvälineisiin. Jaksosi ohjelmat sisältävät sekä yksilöllistä että

ryhmäohjelmaa.

 

20.–24.5. jatkojaksot 26.–30.8. ja 18.–22.11.

Näkövammaisten fyysinen toimintakyky ja kommunikaatiotaidot.

Kuntoutuksessa keskitytään fyysisen kunnon ja toimintakyvyn parantamiseen sekä kommunikaatiotaitojen

kehittämiseen. Kommunikaatiotaitojen kehittäminen pitää sisällään

pistekirjoituksen ja IT- taitojen harjoittelua. Jaksosi ohjelmat sisältävät sekä yksilöllistä

että ryhmäohjelmaa.

 

13.5.–17.5. jatkojaksot 30.9.–4.10. ja 10.–14.2.2020.

Työssä olevat näkövammaiset ja -ongelmaiset. Kuntoutuksessa keskitytään

työssä jaksamisen lisäämiseen, näkemisen ja muun toimintakyvyn haasteiden tukemiseen,

näkemisen ja tietotekniikan apuvälineisiin sekä psyykkisen ja fyysisen hyvinvoinnin

parantamiseen. Jaksosi ohjelmat sisältävät sekä yksilöllistä että ryhmäohjelmaa.

 

Yksilöllisiä kuntoutusjaksoja (15 vrk)

Kuntoutus-Iiriksessä keväällä 2019

Kaikki kuntoutukset ovat moniammatillisia yksilöllisiä kuntoutusjaksoja. Kuntoutusjaksolle

hakeudutaan täyttämällä Kelan kuntoutushakemus. Kirjoita hakemukseen

toivomasi yksilöllinen kuntoutus sekä aloitusajankohta ja liitä mukaan

lääkärin B-lausunto tai kuntoutussuunnitelmasi. Lähetä allekirjoittamasi kuntoutushakemus

Kelaan. Huomioithan, että käsittely voi viedä aikaa, joten postitusta

Kelalle ei kannata jättää viime hetkeen.

Kaikki kuntoutukset järjestetään Iiris-keskuksessa Helsingissä (os. Marjaniementie

74). Kelalta voit hakea myös matkakorvauksia ja työssäolevana kuntoutusrahaa.

Lisätietoja: sihteeri Kirsi Hirvonen

p. 09 3960 4455, kirsi.hirvonen@nkl.fi, terveydenhoitaja Jonna Pätynen p. 09 3960 4456, jonna.patynen@nkl.fi

www.nkl.fi/fi/etusivu/kuntoutus/hakeminen

 

5. LIIKUNTATAPAHTUMA OULAKA KAJAANISSA 24.-26.5.
 
Pohjois-Suomen Näkövammaisyhdistykset järjestävät yhteisen Oulaka –liikuntatapahtuman 24.- 26.5. Joutenlammen kurssikeskuksessa Kajaanissa. Tapahtuma järjestetään vuorovuosittain kolmen maakunnan alueella Pohjois-Pohjanmaalla, Lapissa ja Kainuussa. Tämän vuoden tapahtumaa isännöi Kainuun Näkövammaiset ry.

Lappilaisten näkövammaisten omavastuumaksu on 100 € / henkilö. Hintaan sisältyy matkojen omavastuuosuudet, majoitus, ruoat ja ohjelma. Voit ottaa mukaasi oman oppaan tai avustajan, jonka omavastuumaksu on sama.

Sitovat ilmoittautumiset 3.5. mennessä toimistolle (puh. 0400 146 641). Muistathan mainita ilmoittautumisen yhteydessä ruoka-aineallergiasi. Yhdistys vastaa matkalippujen hankkimisesta. Järjestäjät eivät ole vakuuttaneet osallistujia.

Sydämellisesti tervetuloa mukaan tapahtumaan, niin kokeneet OuLaKa – kävijät, kuin ensikertalaisetkin!

Alustava ohjelma

24.5 perjantai:

Lappilaisten osallistujien menokuljetus:

Juna lähtee Rovaniemeltä klo 06:03. Perillä Kajaanissa ollaan klo 12:13, jonka jälkeen yhteiskuljetus Joutenlammelle ja majoittuminen.

Varsinaisen tapahtuman ohjelma:

tulokahvit n. klo 14

päivällinen klo 17

saunomismahdollisuus klo 18-20

iltapala klo 20

25.5 lauantai

aamupala klo 7.30, jonka jälkeen jokainen patikointiin osallistuva saa tehdä itselleen sopivat retkieväät aamiaistarjoilusta (leivät, juomat, makkarat, yms.).

patikoijien kokoontuminen klo 10 pihalla, josta lähtö Pärsänsuon metsästysmajalle (noin 10 km lenkki), toinen vaihtoehto n. 4 km lenkki ja kolmas vaihtoehto ns. pihapiiri/lammenympäri -ryhmä

Pihapiiristä löytyy kota, jossa voi halutessaan paistella makkaraa.

päivällinen klo 16

saunominen kahdessa saunassa klo 17-19

iltaohjelmaa klo 19.30 alkaen

illalla mahdollisuus paistella kodassa omia makkaroita

iltapala klo 21

26.5 sunnuntai

klo 7.30 aamupala

Messu klo 10

lounas klo 12

Lappilaisten osallistujien paluukuljetus:

Lähtö lounaan jälkeen klo 14.30 Kajaanista lähtevällä junalla. Juna on Rovaniemellä klo 20.44.

 

6. NEULE- JA KORITYÖKURSSI SALLASSA 29.7. - 3.8.
 

Yhdistys järjestää yhteistyössä OK-Siviksen ja Hyvinvointilomat ry:n kanssa Neule- ja korityökurssin Sallan Lomakodilla 29.7. - 3.8.

Neuletyöpajan ohjaajana toimii Laila Rantanen-Timonen. Hänen ohjauksessaan pääset opettelemaan tunisialaista virkkausta ja koukkuamista. Myös aivan perinteiset virkkuu- ja neuletyöt onnistuvat. Tuotteita valmistetaan myös osittain kierrätysmateriaaleista.

Korityöpajan ohjaajana toimii Anne Hirvasniemi-Jääskeläinen.  Materiaaleina pajassa ovat ekopäre ja rottinki. Kurssin aikana opit valmistamaan pienen säilytyskorin, kassikorin tai jotain muuta oman tarpeesi mukaan. Myös perinneharjoista Viskaa on mahdollista valmistaa viikon aikana.
 
Viikon aikana on mahdollisuus osallistua vain jompaankumpaan tai molempiin pajoihin. Päivittäin on taukoliikuntaa käsitöitten lomassa. Rantasaunan löylyissä ja Ruuhijärven vedessä on mahdollisuus rentoutua iltaisin. Viikon aikana järjestetään käynti Sallan museolla ja keilahallilla omakustanteisena. Tarkempi ohjelma julkaistaan myöhemmin.

Kurssin omavastuuhinta on yhteensä 60 € sisältäen majoittumisen kahden hengen huoneissa, täysihoidon ja lappilaisille matkakulut halvimman matkustustavan mukaan. Hinta jakautuu siten, että Hyvinvointilomat perii 50 € tuetusta lomaviikosta, ja yhdistys 10 € kurssista. Materiaalikulut peritään tehtyjen tuotteiden mukaan.

Ilmoittautumiset yhdistyksen toimistolle (puh. 0400 146 641) viimeistään 24.4. Ilmoittautuessasi täytämme yhdessä Hyvinvointilomien lomatukihakemuksen. Kyseessä on ns. tuettu loma, ja lomatukea voi saada vain joka toinen vuosi. Et siis voi hakea nero-kurssille, mikäli olet viime vuonna osallistunut Hyvinvointilomat ry:n tai Solaris Lomat ry:n tuetulle lomalle. Myöhästyneitä ilmoittautumisia ei oteta vastaan, sillä Hyvinvointilomat ei käsittele hakemuksia huhtikuun jälkeen.

Kerro ilmoittautumisen yhteydessä mahdollinen erityisruokavaliosi ja kumpaan pajaan aiot kurssin aikana osallistua.

ILOA ELÄMÄÄN VERTAISTUEN JA KÄSITÖITTEN PARISSA!

 

7. TARINAPAJA
 

Tarinoita kuljettaa

kaikki mukanaan

kun ne päästää reissaamaan

olo saattaa helpottaa.

 

Heippa Lapin Näkövammaiset!

Sisälläsi muhii varmasti tarinoita, jotka vain odottavat ulos pääsyä. Tarinapaja Tarinan kaarella lauantaina 18.5. yhdistyksen tiloissa Rovaniemellä, Maakuntakatu 12.

Aloitetaan kello 9.30 tulokahveilla, jonka jälkeen Virpi Peitso ohjaa osallistujat tarinan kaarelle. Päivä päättyy kello 16.

Kirjoitustapa on vapaa, ota mukaasi esimerkiksi sanelin, tietokone, paperi ja kynä tai ilmaise itseäsi pistekirjoituksella.  Rohkeasti kokeilemaan!

Kurssin hinta on 10 euroa/osallistuja. Hintaan sisältyy opetus, matkat halvinta kulkuneuvoa käyttäen, lounas ja kahvit.

Ilmoittautumiset: viimeistään 6.5. Kirstille tai toimistolle. Toimistolta vastataan ma-to kello 10-14, muulloin voit jättää viestin vastaajaan, puhelin 0400 146 641
Tiedustelut ja ilmoittautumiset: Kirsti Reijonen, puhelin 050 327 7492 tai sähköpostilla etunimi ja sukunimiyhteenkirjoitettuna (ei siis pisteitä väliin!)  @gmail.com

Tervetuloa!

 
8. TIETOTEKNIIKKAPALVELU TIEDOTTAA
ICT-kurssit: http://www.lapinnakovammaiset.fi/tietotekniikkapalvelu/ict-pienryh­maohjaus

MIKROKERHOT:
http://www.lapinnakovammaiset.fi/tietotekniikkapalvelu/matalan-kynnyksen-vertaistukitoiminta-mikrokerhot

 

9. EDUSKUNTAVAALIEHDOKKAAT 2019

Lapin vaalipiiri


Suomen Kommunistinen Puolue - Finlands Kommunistiska Parti r.p. 2 - 7

Itsenäisyyspuolue r.p. 8 - 8

Suomen Keskusta r.p. 9 - 22

Piraattipuolue r.p. 23 - 25

Feministinen puolue r.p. 26 - 27

Sininen tulevaisuus r.p. 28 - 34

Suomen Sosialidemokraattinen Puolue - Finlands Socialdemokratiska Parti r.p. 35 - 48

Vasemmistoliitto r.p. 49 - 62

Seitsemän tähden liike r.p. 63 - 75

Vihreä liitto r.p. 76 - 89

Kansallinen Kokoomus r.p. 90 - 100

Svenska folkpartiet i Finland r.p. 101 - 101

Suomen Kristillisdemokraatit (KD) - Kristdemokraterna i Finland (KD) r.p. 102 - 103

Kommunistinen Työväenpuolue - Rauhan ja Sosialismin puolesta r.p. 104 - 104

Perussuomalaiset r.p. 105 - 118

Liike Nyt Lappi yhteislista 119 - 123
 

Suomen Kommunistinen Puolue - Finlands Kommunistiska Parti r.p.

2 Alajas, Päivi, yhdistelmäajoneuvonkuljettaja, Kemi

3 Etto, Joona, muusikko, Rovaniemi

4 Pistokoski-Tikkala, Kaarina, kerroshoitaja, Kemi

5 Siirilä, Raija, ammatillinen erityisopettaja, Kemi

6 Siirilä, Tapio, työsuojeluinsinööri, Kemi

7 Tikkala, Esko, muusikko, Kemi
 

Itsenäisyyspuolue r.p.

8 Johansson, Heimo, toimitusjohtaja, eläkeläinen, Keminmaa


Suomen Keskusta r.p.

9 Ikäheimo, Petteri, liikkeenjohdon asiantuntija, Rovaniemi

10 Joona, Tanja, yhteiskuntatieteiden tohtori, apulaisprofessori, Ylitornio

11 Keskitalo, Pigga, KT, dosentti, Enontekiö

12 Kulmuni, Katri, kansanedustaja, Keskustan varapuheenjohtaja, Tornio

13 Kärnä, Mikko, varakansanedustaja, kapteeni evp., Enontekiö

14 Lehto, Pekka, toiminnanjohtaja, metsätalousinsinööri, Rovaniemi

15 Lohi, Markus, kansanedustaja, lakimies, Rovaniemi

16 Maijala, Eeva-Maria, varatuomari, kansanedustaja, Savukoski

17 Martimo, Sauli, yrittäjä, Simo

18 Rainio, Olli, opiskelija, Tornio

19 Rantaniemi, Rauno, fysioterapeutti, terveystieteiden ylioppilas, Rovaniemi

20 Salmela, Meiju, sairaanhoitaja-ensihoitaja, HTM-opiskelija, Rovaniemi

21 Salmijärvi, Petteri, liikunta- ja nuorisotoimenjohtaja, Salla

22 Tuominen, Elli, opiskelija, yhteiskuntatieteiden ylioppilas, Rovaniemi
 

Piraattipuolue r.p.

23 Ryynänen, Ari, tietotekniikan insinööri, karaokejuontaja, Rovaniemi

24 Siivola, Jarno, DJ, opiskelija, Rovaniemi

25 Nalli, Tomi, hitsaaja, koneenkuljettaja, Rovaniemi
 

Feministinen puolue r.p.

26 Laukkanen, Marjo, sairaanhoitaja (AMK), yhteiskuntatiet. yo, Rovaniemi

27 Jallinmäki, Linnea, matkailualan opiskelija, luonnontuotealan AT, Kittilä


Sininen tulevaisuus r.p.

28 Alapartanen, Jouko, taidemaalari, Rovaniemi

29 Niemelä, Petri, näyttelijä, ohjelmoija, Rovaniemi

30 Nykänen, Veijo, puutyöntekijä, LuK, Posio

31 Saarenpää, Jyrki, linja-autonkuljettaja, Rovaniemi

32 Salonen, Ilkka, hallintotieteiden maisteri, Sodankylä

33 Torvinen, Matti, kansanedustaja, varatuomari, Rovaniemi

34 Wagner-Prenner, Helena, eläkeläinen, myyntiesimies, Rovaniemi
 

Suomen Sosialidemokraattinen Puolue - Finlands Socialdemokratiska Parti r.p.

35 Auvinen, Sari, sairaanhoitaja, pääluottamusmies, Kemi

36 Honkanen, Sari, laitoshuoltaja, siivoustyönohjaaja, Posio

37 Honkonen, Satu, myyjä, Sodankylä

38 Kajula, Eemeli, lähihoitaja, DI-opiskelija, Rovaniemi

39 Knuuti, Henna, kokki, tradenomi, Tornio

40 Koivisto, Anni, sosiaalipoliittinen asiantuntija, Utsjoki

41 Mällinen, Maria-Riitta, järjestöneuvoja, FM, Rovaniemi

42 Oinas, Niina, vuoropäällikkö, restonomi (AMK), Tervola

43 Ojala-Niemelä, Johanna, kansanedustaja, varatuomari, Rovaniemi

44 Paldán, Jari, autoasentaja, pääluottamusmies, Rovaniemi

45 Saarenpää, Suvimaria, toiminnanjohtaja, Rovaniemi

46 Tiitinen, Pekka, terveystieteiden maisteri, opettaja, Kemi

47 Varajärvi, Marko, filosofian ja yhteiskuntatieteen maisteri, toiminnanjohtaja, Helsinki

48 Väänänen, Antti, infektiolääkäri, pääluottamusmies, Rovaniemi
 

Vasemmistoliitto r.p.

49 Ahlakorpi, Anni, luokanopettaja, Utsjoki

50 Alatarvas, Jarmo, toimitsija, Rovaniemi

51 Ikonen, Mari, nuoriso-ohjaaja, Rovaniemi

52 Kontinen, Reijo, metsuri, työsuojeluvaltuutettu, Kolari

53 Moisanen, Sari, hanketyöntekijä, insinööri AMK, Kemi

54 Mustafi, Albana, yrittäjä, Kemi

55 Mustajärvi, Markus, kansanedustaja, metsätalousinsinööri, Savukoski

56 Mustakallio, Lalli, muusikko, viemärinsukittaja, Tornio

57 Nevalainen, Aki, poromies, Kittilä

58 Outila, Tiina, sosiaalityöntekijä, Rovaniemi

59 Puuronen, Vesa, professori, Rovaniemi

60 Ramberg, Henri, yhteiskuntatieteiden yo, opiskelija, Rovaniemi

61 Stoor, Olavi, eläkeläinen, Tornio

62 Tervo, Kati, hankinta-asiantuntija, tradenomi, Kemi
 

Seitsemän tähden liike r.p.

63 Ahokas, Pertti, työnohjaaja, toimittaja, Rovaniemi

64 Antinkaapo, Juha, fil. kand., maanviljelijä, Tervola

65 Erkkilä, Akseli, yhteiskuntatieteiden kandidaatti, kaivosmies, Kittilä

66 Halonen-Laiti, Liisa, kuvataideopettaja, taiteilija, Tervola

67 Hyytinen, Santtu, koulunkäynninohjaaja, Kemijärvi

68 Jääskö, Jouko, autonkuljettaja, eläkeläinen, Rovaniemi

69 Kerkelä, Marjo, sairaanhoitaja, Rovaniemi

70 Koivumaa, Maria, turvallisuusvalvoja, Tornio

71 Koskiniemi, Hemmo, projektipäällikkö, eläkeläinen, Rovaniemi

72 Lasanen, Antti, diplomi-insinööri, kaivosinsinööriopiskelija, Posio

73 Lehikoinen, Mette, opettaja, Rovaniemi

74 Sarre, Jukka, yrittäjä, kullankaivaja, Inari

75 Vapa, Marko, LitM, yrittäjä, Keminmaa
 

Vihreä liitto r.p.

76 Aikio, Pekka, puheenjohtaja, poromies, Sodankylä

77 Alakulppi, Sari "Sanneli", johtava kanttori, kaksinkertainen musiikin maisteri, Rovaniemi

78 Alaraatikka, Sonja, kevytyrittäjä, kotiäiti, Rovaniemi

79 Brunni, Antti, taiteen maisteri, asiakkuusjohtaja, Espoo

80 Hanhikoski, Sirkku, koulukuraattori, sosionomi ylempi AMK, Tornio

81 Huilaja, Tiina, yhteiskuntatieteiden maisteri, koulukuraattori, Kittilä

82 Karppinen, Riikka, järjestösihteeri, opiskelija, Sodankylä

83 Keränen, Miikka, kauppatieteiden kandidaatti, opiskelija, Rovaniemi

84 Koivumaa, Jari, lehtori, yhteiskuntatieteiden tohtori, Rovaniemi

85 Korhonen, Teemu, tradenomiopiskelija, media-assistentti, Sotkamo

86 Leinonen, Petri, yrittäjä, maanviljelijä, Tornio

87 Nyman, Pekka, talonrakennusinsinööri, rakennustarkastaja, Pelkosenniemi

88 Pasma, Tarja, toiminnanjohtaja, filosofian maisteri (tietojenkäsittelytiede), Oulu

89 Puikko, Maire, metsätalousinsinööri, luontokartoittaja, Inari


Kansallinen Kokoomus r.p.

90 Anttila, Mikko, yrittäjä, parturi-kampaaja, Kemi

91 Autto, Heikki, yhteyspäällikkö, HTM, Rovaniemi

92 Engman, Ville-Joonas, opiskelija, yrittäjä, Rovaniemi

93 Heikkinen, Pekka, luokanopettaja, KM, Sodankylä

94 Henttunen, Matti, yrittäjä, merkonomi, Rovaniemi

95 Kaarlela, Antti, yrittäjä, Tornio

96 Luoma, Sanna, oikeustieteiden opettaja, varatuomari, Rovaniemi

97 Sanila, Tanja, muotoilija, TaM, Inari

98 Savukoski, Riitta, hallintojohtaja, HTM, Kemijärvi

99 Tuisku, Sara, luokanopettaja, KM, Rovaniemi

100 Vanhamaa, Tarja, tuotannon kehittämisen päällikkö, DI, Keminmaa
 

Svenska folkpartiet i Finland r.p.

101 Lukkari, Sammol, opettaja, Utsjoki


Suomen Kristillisdemokraatit (KD) - Kristdemokraterna i Finland (KD) r.p.

102 Aalto, Pirkka, FM, biologian ja maantiedon lehtori, Kemijärvi

103 Kumpulainen, Kitti, geronomi YAMK, hanketyöntekijä, Inari
 

Kommunistinen Työväenpuolue - Rauhan ja Sosialismin puolesta r.p.

104 Lintunen, Rauno, yrittäjä, päätoimittaja, Porvoo
 

Perussuomalaiset r.p.

105 Björkbacka, Kalervo, sähköasentaja, Rovaniemi

106 Heikkuri, Marko, koneenkuljettaja, Kemi

107 Juuso, Kaisa, FK, kansainvälisen sairaanhoidon erityisasiantuntija, Tornio

108 Kelloniemi, Juhana, opettaja, Kemijärvi

109 Kivioja, Eila, eläkeläinen, myyntiesimies, Sodankylä

110 Kontiokoski, Kari, kuljetusalan yrittäjä, Tervola

111 Korpikoski, Terho, koneteknikko, koneasentaja, Simo

112 Lampela, Jouko, kalastaja, pyydysrakennusopettaja, Rovaniemi

113 Paldán, Ari, järjestelmäasentaja pv, Rovaniemi

114 Raivio, Jaakko, insinööri (AMK), kapteeni evp., Rovaniemi

115 Siitonen, Veikko, yrittäjä (ohjelmapalvelu), Kittilä

116 Södervall, Ari, liikenneopettaja, Pello

117 Tolonen, Timo, taksiyrittäjä, kaupunginvaltuutettu, Rovaniemi

118 Tonteri, Antti, faktori, maastotarkastaja, Enontekiö
 

Liike Nyt Lappi yhteislista
 
119 Alariesto, Heidi, kehitysjohtaja, kasvatustieteen maisteri, Rovaniemi

120 Hietala, Milla, opiskelija, Keminmaa

121 Sääskilahti, Ilkka, rakennustyönjohtaja, Espoo

122 Tepsa, Juha, toimitusjohtaja, yrittäjä, Rovaniemi

123 Trög, Heli, lastentarhanopettaja, pk-yrittäjä, Keminmaa

Vaaliliitossa

Kansallinen Kokoomus r.p.

 Svenska folkpartiet i Finland r.p.

 Suomen Kristillisdemokraatit (KD) - Kristdemokraterna i Finland (KD) r.p.

 

 
Tulevia tapahtumia ja tärkeitä päivämääriä

Maaliskuu 2019
* 12.3. Maailman glaukoomapäivä

Huhtikuu 2019
* 24.4. Kansainvälinen opaskoirapäivä

Toukokuu 2019
* 16.5. Saavutettavuuspäivä

Kesäkuu 2019

Heinäkuu 2019

Elokuu 2019

Syyskuu 2019
* ICT-päivät
* Kv. retiniitikon päivä (syyskuun 3. lauantai)

Lokakuu 2019
* 10.10. Maailman näköpäivä
* 15.10. Valkoisen kepin päivä

Marraskuu 2019
* 7.–9.11. Apuvälinemessut
* 10.–17.11. Sokeain viikko

Joulukuu 2019
* 3.12. Kv. vammaisten päivä
* 13.12. Lucian päivä