Ajan­koh­tais­taYhdistys tiedottaa tapahtumistaan pääsääntöisesti kolmella tavalla:
- viikoittain julkaistavissa äänilehdissä
- kuukausittain lähetettävässä jäsenasiaa sisältävässä äänilehti Ääniseidassa
- viikoittain sähköpostitse lähetettävässä Verkkoseidassa. Verkkoseita on luettavissa myös alla.

Sivun lopussa on osio tulevia tapahtumia, josta ilmenee lähikuukausien näkövammaisuuteen liittyviä tapahtumia. Näistä kaikki eivät ole yhdistyksen järjestämiä.

 

 

 

 

 

 

VERKKOSEITA VIIKKO 39 / 24.9.2018

Verkkoseita on Lapin Näkövammaiset ry:n sähköpostina lähettämä kooste ajankohtaisista asioista ja tiedotteista. Verkkoseita ilmestyy viikoittain, pääsääntöisesti maanantaisin tai tiistaisin. Palvelumuoto on maksuton. Veikkaus tukee toimintaamme.
Uusin Verkkoseita on luettavissa Internetissä osoitteessa: http://www.lapinnakovammaiset.fi/verkkoseita

Palautetta ja ilmoituksia voi lähettää puhelimitse 0400 146 641 tai sähköpostitse osoitteella toimisto@lapinnakovammaiset.fi. Verkkoseidan toimitus pidättää itselleen oikeuden muokata ja valita julkaistavat tapahtumat/ilmoitukset.VERKKOSEIDAN SISÄLTÖ:

1. TOIMINTAA KUNNITTAIN

2. SYYSMYYJÄISET LAPIN NÄKÖVAMMAISTEN PALVELUKESKUKSESSA 13.10. JA 14.10.
3. HAKEMUS VIRKISTYSLOMAILIJAKSI 2019
4. ENNAKKOTIETO SYYSKOKOUKSESTA JA MUISTUTUS JÄSENALOITTEESTA
5. SODANKYLÄN KÄSITYÖPÄIVÄ 22.10.2018
6. ITÄ-LAPIN NÄKÖVAMMAISTEN YHTEINEN TAPAHTUMA
7. PUHELIN KAUPAN
8. TIETOTEKNIIKKAPALVELU TIEDOTTAA

1. TOIMINTAA KUNNITTAIN


Kerhonvetäjien yhteystiedot löytyvät osoitteessa http://lapinnakovammaiset.fi/yhteystiedot/kerhot tai soittamalla toimistolle 0400 146 641.


ROVANIEMI

ROVANIEMEN KAUPUNGIN ALLASJUMPPA- JA RATAVUOROT SYKSYLLÄ 2018

Rovaniemen kaupungin tukemat ohjattu allasjumppa ja ratavuoro järjestetään uimahalli Vesihiidessä seuraavasti:
Ohjattu allasjumppa tiistaisin 4.9. - 20.11. klo 15-16. Osallistujien omavastuu 20 € / kausi. Avustajilta ei peritä omavastuuta. Ohjaajina vuorottelevat Tommi ja Kaisa Kangas.
Ratavuoro perjantaisin 7.9. - 23.11. klo 15-16. Osallistujien omavastuu 2 € / kerta. Lisätietoa toimistolta.

Rovaniemen näkövammaisten retkipäivä ke 26.9. klo 12 Alakorkalon laavulla.
Laavu on Kemijoen rannalla matonpesupaikan vieressä.
Makkaran paistoa ja nokipannukahvia, jonka kerho tarjoaa.
Ota mukaan kuksa tai muki.
Tapaamme laavulla, tervetuloa mukaan / Marketta ja Anja

Käsityökerho Näppärät Näkkärit on Lapin Näkövammaisten palavelukeskuksessa os. Maakuntakatu 12 to 27.9. klo 12-15. Anne ohjaa punottua korinpohjaa, rottinkia on paikan päällä.
 
Leenalta löytyy malli röyhelöreunaisista sukista, niitten kutomisseen tarttet joko Nalle-lankaa tai vastaavan paksuista jotaki muuta lankaa ja lankaan passelit sukkapuikot. Joku muu oma käsityö voi olla myös kerhossa tekkeillä.
 
Makoisat päiväkahavit ja iloinen porina kuuluvat myös iltapäivän ohojelmaan.
 
Kaikki käsitöistä kiinnostunheet ovat syämellisesti tervetulheita!

TIETOVISAILIJAT ovat koolla palvelukeskuksessa ke 3.10. klo 15-18. Tervetuloa visailemaan!

Ti 16.10. MIKROKERHO on koolla Rovaniemellä Palvelukeskuksessa alkaen klo 14.
Ja eikun tervetuloa Mikrokerhoon!

Pohdimme yhdessä ajankohtaisia tietoteknisiä asioita. Ottakee vaikka laitteenne mukaan, niin ratkaistaan samalla mahdollisia pulmia! Mukana on myös uusia laitemalleja.

t. Jouko ja Seppo

Käsityökerho Näppärät Näkkärit on Lapin Näkövammaisten palaveluskeskuksessa os. Maakuntakatu 12 torstaina 25.10. kello 12-15.
 
Annen ohjauksella voit tehä viskoja ja patapesimiä, materiaalin hinta on 2 euroa kappaleelta. Leenalta löytyy malleja virkattuihin ja kuottuihin mukinalusiin, niihin tullee olla mukana puuvillalankaa tai villalankaa ja lankaan passeli virkkuukoukku tai pitkätpuikot. Joku muu oma käsityö voi olla myös kerhossa tekkeillä.
Makoisat päiväkahavit ja iloinen tunnelma kuuluvat myös kuvioon.


SALLA

Sallan näkövammaisten kerho kokoontuu ke 26.9. klo 12 Hotelli Revontulen parkkipaikalla, josta siirrytään Keselmäjärven rantoja kiertelevälle reitille pienelle patikalle. Järven rannalla on myös laavu
jossa keittelemme nokipannukahvit, jotka tulevat kerhon vanhoista eväistä. Makkarat ja muut eväät ottavat osallistujat itse mukaan.

Ilmoitelkaa sallalaiset, jotka tarvitsevat kyytiä Hannulle p. 0400 694193

Huom. Koko koillislappilaisia pyydetään valmistautumaan kerhoon Savukoskelle 17.10.
Tästä ilmoitellaan myöhemmin tarkemmin. Syksyisin terveisin Hannu


POSIO

Posion näkövammaisten kerho kokoontuu ti 16.10. klo 12-14 seurakuntatalolla. Vieraana Keskussairaalan kuntoutusohjaaja Kirsti Kostamovaara.


INARI-UTSJOKI

To 27.9. kokoontuu Mikrokerho Inari-Utsjoen näkövammaisten kerhon yhteydessä seurakunnan kokoustilassa os. Sairaalantie 5, Ivalo. Ota laitteesi mukaan, niin selvitellään niiden toimivuutta ja pähkäillään uusia toimintoja. Vinkkejä väärteille jaetaan kahvikupposten äärellä.
Lisätiedot: Jouko Rytkönen 044 3222588 Tervetuloa!


KITTILÄ

Mikrokerho kokoontuu ti 9.10. Kittilän näkövammaisten kerhon yhteydessä Seurakuntakodilla os. Valtatie 100 c 2 klo 10-15.
Ota laitteesi mukaan, niin selvitellään niiden toimivuutta ja pähkäillään uusia toimintoja. Vinkkejä kavereille jaetaan kahvikupposten äärellä. Ruokailu alkaa klo 11.
Tervetuloa ja lisätietoja: Anne Luusua ja Jouko Rytkönen p. 044 3222588


KEMI

Ti 25.9. MIKROKERHO Kemissä on koolla Annantuvalla alkaen klo 14.
Ja eikun tervetuloa Mikrokerhoon!

Pohdimme yhdessä ajankohtaisia tietoteknisiä asioita. Ottakee vaikka laitteenne mukaan, niin ratkaistaan samalla mahdollisia pulmia! Mukana puhuva näppäinpuhelin Kapsys MiniVision.

t. Jouko ja the IT-mies Etelä-Suomesta


Naisten vertaistukiryhmä kokoontuu Annantuvalla ma 1.10. klo 13. Tervetuloa mukaan iloiseen joukkoomme. T. Pirjo puh. 040 517 0803


TORNIO

Kerho 9.10. klo 15-17. Aloitamme Saarenvireessä liikunnan kuntosalilla, allasosasto on remontissa. Ensimmäinen kuntosalivuoro on torstaina 27.9. klo 13.25. Tervetuloa.


PELLO

Ma 8.10. kokoontuu Mikrokerho Pellon näkövammaisten kerhon yhteydessä Pellon Kirjastolla os. Museotie 37 klo 12 alkaen.
Ota laitteesi mukaan, niin selvitellään niiden toimivuutta ja pähkäillään uusia toimintoja. Vinkkejä kavereille jaetaan kahvikupposten äärellä.

Lisätietoja: Jouko 044 3222588 ja kerhonvetäjä Paavo puh. 040 – 7408610


KOLARI

Ke 17.10. klo 10-14 kokoontuu Mikrokerho Kolarin näkövammaisten kerhon yhteydessä Kolarin seurakuntakodilla. Ota laitteesi mukaan, niin selvitellään niiden toimivuutta ja pähkäillään uusia toimintoja. Mukana on myös uusia laitemalleja. Vinkkejä kavereille jaetaan kahvikupposten äärellä ja perinteisesti paikalla on myös ruokailumahdollisuus.
Lisätiedot: Tuija p. 0500 513 975 ja Jouko p. 044 322 2588


YLITORNIO

Mikrokerho kokoontuu ma 22.10. Ylitornion näkövammaisten kerhon yhteydessä Seurakuntakodilla klo 12 alkaen.
Ota laitteesi mukaan, niin selvitellään niiden toimivuutta ja pähkäillään uusia toimintoja. Vinkkejä kavereille jaetaan kahvikupposten äärellä. Mukana on myös uusia laitemalleja.
Tervetuloa ja lisätietoja: Juhani Holster p. 040 527 2995 ja Jouko p. 044 322 25882. SYYSMYYJÄISET LAPIN NÄKÖVAMMAISTEN PALVELUKESKUKSESSA 13.10. JA 14.10.


Näppärät Näkkärit järjestää SYYSMYYJÄISET Lapin Näkövammaisten palavelukeskuksessa os. Maakuntakatu 12 
la 13.10. kello 11-16 ja su 14.10. kello 11-16.
 
Myynnissä on näkövammaisten tekemiä monenlaisia käsitöitä ja leivonnaisia. Kahviossa voi nauttia makoisat kahavit tykötarpheineen. Tuotekoriarpajaisten tuotto tulee Lapin Näkövammaisten toiminnan tukemiseen.
Meiän myyjäisissä on leppoisa ja kiireetön tunnelma. Kerro myös tuttavillesi ja naapureillesi SYYSMYYJÄISISTÄ.3. HAKEMUS VIRKISTYSLOMAILIJAKSI 2019


Virkistysloma on viiden vuorokauden ohjelmallinen loma aikuisille näkövammaisille täysihoidolla ja se vietetään Sokeain Ystävien omistamassa Majatalo Onnelassa Tuusulassa. Lomaan sisältyy majoitus kahden hengen comfort-huoneessa, kolme ruokailua päivässä, yhdessäoloa ja vertaistukea, monipuolista päivä- ja iltaohjelmaa sekä hierontahoitoja. Loman omavastuuosuus on 50 euroa per aikuinen. Loman listahinta on 550 euroa, josta Sokeain Ystävät kustantaa 500 euroa.


Kenelle

Virkistysloma on tarkoitettu normaalikuntoisille, lomalla itsenäisesti tai avustajan kanssa pärjääville näkövammaisille aikuisille henkilöille. Valinnat tehdään sosiaalisin ja taloudellisin perustein. Loma voidaan myöntää samalle henkilölle 2 vuoden välein.
Lomaa voivat hakea kaikki suomalaiset, näkövammaiset henkilöt, joilla on haitta-asteeksi määritelty 50 %.


Mistä

Lomaa haetaan tänä vuonna uudistetusti suoraan avoimella hakemuksella Sokeain Ystäviltä. Avoimeen hakemukseen tulee laittaa tarkkojen henkilö- ja yhteystietojen lisäksi lyhyt selvitys, miksi haluaa ja miksi loma olisi hakijalle hyväksi. Lisäksi hakemuksen liitteeksi tulee laittaa terveydenhoitajan tai lääkärin todistus hakijan terveydentilasta. Todistuksesta on ilmettävä hakijan kyky itsenäiseen toimintaan joko yksin tai avustajan avustamana. Sokeain Ystävät ry ottaa vastaan hakemuksen, päättää lomien saajista ja ilmoittaa myönnetystä lomasta suoraan hakijalle. Lomaviikot jaetaan hakemusten saapumisjärjestyksessä.


Milloin

Sokeain Ystävien virkistyslomaa haetaan tekemällä ja toimittamalla avoin hakemus Sokeain Ystäville 31.10.2018 mennessä. Sokeain Ystävät ry ilmoittaa lomasta vain saajille 10.12.2018 mennessä. Loma vietetään jollakin erikseen listatuista lomaviikoista, jolloin ohjelmaa ja vertaistukea on järjestetty. Ensimmäinen lomaviikko on viikolla 8. Muut lomaviikot ovat heinäkuussa, viikot 27, 28 ja 29.


Matkatuki

Lomailijan on mahdollista hakea matkakorvausta Sokeain Ystäviltä loman jälkeen. Hakulomakkeen saa lomalla Onnelasta tai netistä: www.syry.fi.
 
Yhteistyöterveisin Jukka Loijas
Järjestösihteeri
p. 0400 1466414. ENNAKKOTIETO SYYSKOKOUKSESTA JA MUISTUTUS JÄSENALOITTEESTA


Hallitus on päättänyt, että yhdistyksen sääntömääräinen syyskokous järjestetään 1.12. Rovaniemellä. Päivän voi jo varata kalenteriin. Varsinainen kokouskutsu lähetetään lokakuun lopussa kaikille jäsenille. Päivän ohjelmassa on kokouksen lisäksi käsityömyyjäiset, lounas, teatteriesitys ja päätöskahvit.

Haluatko vaikuttaa yhdistyksen ensi vuoden toimintaan? Tule kokoukseen keskustelemaan talousarviosta ja toimintasuunnitelmasta, asettumaan ehdolle hallitukseen tai tee erillinen jäsenaloite. Jäsenaloite on tehtävä syyskuun loppuun mennessä.

Yhdistyksen sääntöjen § 8 kuuluu seuraavasti:
"Jäsenen on saadakseen jonkin asian kevät- tai syyskokouksen käsiteltäväksi jätettävä asiansa kirjallisesti hallitukselle, jonka on tuotava asia kevät- tai syyskokoukselle lausuntonsa kera. Kevätkokoukseen tarkoitettu asia on toimitettava hallitukselle ennen tammikuun loppua ja syyskokoukseen tarkoitettu asia ennen syyskuun loppua."5. SODANKYLÄN KÄSITYÖPÄIVÄ 22.10.2018

 
Lapin Näkövammaiset ry järjestää KÄSITYÖPÄIVÄN Sodankylän seurakuntatalolla os. Papintie 2 maanantaina 22.10.2018 kello 10-15.
 
Ohjaajina ovat Anne hirvasniemi-Jääskeläinen ja Leena Väyrynen. Annella on päivän aiheena perinneharjat; viskat ja patapesimet, materiaalin hinta on 2 euroa kappaleelta. Leenalla on malleja virkatuista sipulipusseista ja röyhelöreunaisista sukista. Pussien virkkaamiseen ota mukkaan puuvillalankaa ja siihen passeli virkkuukoukku; sukkien kutomiseen käy Nalle-lanka ja siihen passelit sukkapuikot. Joku muu käsityö voi olla myös siellä tekkeillä.
Lisätietoja käsitöistä Annelta puh. 044-3612774 ja Leenalta puh. 040-5177231.
 
Päivän omavastuuhinta on 10 euroa sisältäen lounaan ja päiväkahavit sekä matkakulut. Muistathan kertoa ilmoittautumisen yhteyessä mahollisen erityisruokavalion. Ilmoittautumiset Minna Lehtolalle puh. 0400-190378 viimeistään 15.10.
 
Syämellisesti tervetuloa porisemhaan!
 
ILOA ELÄMÄÄN VERTAISTUEN JA KÄSITÖITTEN PARISSA6. ITÄ-LAPIN NÄKÖVAMMAISTEN YHTEINEN TAPAHTUMA


Kemijärven, Pelkosenniemen, Sallan ja Savukosken näkövammaiset kokoontuvat 17.10. klo 12.00 Savukosken seurakunnan tiloissa.
Tilaisuus on vapaamuotoinen yhdessäolohetki. Tämä ei ole seutukuntatapaaminen, joten yhdistys ei tue kuljetuksia.
Savukoskella ei ole ravintoloita auki juuri silloin, niinpä tarjolla olisi pitsaa, pullaa, kahvia, teetä ja mehua.
Ilmoittautumisen yhteydessä huomioikaa mahdolliset ruokavaliot.
Omavastuu olisi noin 5-7 euroa / henkilö.
Ilmoittautumiset: Pirjo Alatalo p. 040 5120767 tai Hannu Virtanen p. 0400 694193.7. PUHELIN KAUPAN


MYYTÄVÄNÄ helppokäyttöinen BlindShell 2 -matkapuhelin, uutta vastaava, suojakotelo mukana. Hintapyyntö 150 euroa, yhteydenotot 044 3222588

Linkki Aviriksen sivulle:
https://www.aviris.fi8. TIETOTEKNIIKKAPALVELU TIEDOTTAA


ICT-kurssit: http://www.lapinnakovammaiset.fi/tietotekniikkapalvelu/ict-pienryhmaohjaus

MIKROKERHOT:
http://www.lapinnakovammaiset.fi/tietotekniikkapalvelu/matalan-kynnyksen-vertaistukitoiminta-mikrokerhotTulevia tapahtumia ja tärkeitä päivämääriä

Syyskuu 2018
28.9. Kansainvälinen informaation saavutettavuuden päivä

Lokakuu 2018
12.10. Maailman näköpäivä

15.10. Valkoisen kepin päivä

Marraskuu 2018
11.–18.11. Sokeain viikko

Joulukuu 2018
3.12. Kansainvälinen vammaisten päivä

13.12. Lucian päivä