Tie­to­tek­niik­ka­pal­ve­lu jär­jes­tää ICT - pienryhmäohjausta lap­pi­lai­sil­le nä­kö­vam­mai­sil­le

ICT:tä Lapissa

ICT:tä Lapissa

Kiinnostaako Skype? Ja mikäs oikein on Skype?

Skype on pikaviestiohjelma, jolla Skypen käyttäjät voivat ilmaiseksi keskustella keskenään ja soittaa toisille video- tai äänipuheluita Internetissä, tämä palvelu on ilmainen. Skypellä voi myös lähettää tekstiviestejä ja soittaa tavallisiin puhelimiin, mutta näistä peritään maksu.
Skypessä on myös mahdollista ryhmäpuheluun ja puhelussa voi olla jopa 20 keskustelijaa samaan aikaan. Lisäksi käyttäjät pystyvät lähettämään toisilleen pikaviestejä ja tiedostoja. Skypeä ei ole pakko käyttää videopuheluihin, sillä myös tekstimuotoinen viestittely kaksin keskeisessä chatissä tai ryhmässä on mahdollista.

Skypen käyttö
Ensin Skype pitää ladata tietokoneelle/älylaitteeseen osoitteesta: https://www.skype.com/fi/download-skype/
Skypen käyttöä varten joudut luomaan ilmaisen Skype-tilin, jolla voit kirjautua Skypeen. Jotta voit lähettää viestejä tai soittaa videopuheluita, sinun pitää ensin lisätä kaverisi yhteystieto.

Soittaminen
Kilkkaa kaverisi nimeä ja valitse joko luurin kuva äänipuheluita varten tai videokameran kuva videopuheluita varten. Voit myös lähettää pikaviestin chatissä tai lisätä henkilöitä ryhmäpuheluita varten painamalla kuvaketta, jossa on miehen pää ja plus-merkki.

Voit käyttää Skypeä näppäimistön kanssa ruudunlukuohjelmalla tai sitten suurennusohjelman avulla, mikäli käytät ko. apuvälineohjelmia.
Skype toimii mobiililaitteissa (lue tabletti ja älypuhelimet) sekä Android ja iOS käyttöjärjestelmissä. Tottakai Skype toimii myös Windows-tietokoneissa.

Toivottavasti kiinnostuit Skypestä, ota reippaasti yhteyttä niin käynnistämme Skype-perehdytyksen pienryhmäohjauksena heti ensi tilassa 😊

Pienryhmäohjaus / ICT - kursseilla kurssimaksu on 15 euroa per kurssipäivä. Maksuun sisältyvät lounas ja päiväkahvit kurssipäivinä sekä kursseilla mahdollisesti tarvittava materiaali. Mahdollisen majoituksen omavastuu on 5 euroa per yö.

Lappilaiselle näkövammaiselle korvataan matkakustannukset julkisen kulkuneuvon käytön mukaisesti. Kursseille osallistujia ei ole vakuutettu järjestäjän toimesta. Pienryhmäohjaus / kurssipäivät alkavat klo 8.45 ja päättyvät klo 15.30 mennessä. Tervetuloa!
Kurssi-ilmoittautumiset: 044 3222 588 tai ttpalvelu@lapinnakovammaiset.fi


Muutokset ovat mahdollisia :)

Yhteistyöterveisin

Jouko Rytkönen, ATK-kouluttaja
p. 044 322 2588
sähköposti:
ttpalvelu@lapinnakovammaiset.fi